» 
Arabic Bulgarian Chinese Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Finnish French German Greek Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Malagasy Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swedish Thai Turkish Vietnamese
Arabic Bulgarian Chinese Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Finnish French German Greek Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Malagasy Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swedish Thai Turkish Vietnamese

definition - veolia transport nederland

definition of Wikipedia

   Advertizing ▼

Wikipedia

Veolia Transport Nederland

                   
Veolia Transport Nederland
Veolia Transport Nederland
Algemene informatie
Land Vlag van Nederland Nederland
Hoofdvestiging Breda
Actief 1997-heden
Website http://www.veolia-transport.nl
Bedrijfsstructuur
Aandeelhouder(s) Veolia (100%)
Materieel
Treinen Zie materieel trein
Bussen Zie materieel bus
Exploitatie
Trein Zie huidig treinvervoer
Bus Zie huidige activiteiten
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer

Veolia Transport Nederland is een Nederlandse vervoersmaatschappij, onderdeel van het Franse Veolia Transport.

Inhoud

  Geschiedenis

In de zomer van 1997 liet Veolia Transport, toen CGEA geheten, voor het eerst van zich horen in Nederland door 70% belang te nemen in het noodlijdende Lovers Rail, dat een sterke partner zocht om de concurrentie met de toenmalige N.V. Nederlandse Spoorwegen aan te gaan.

CGEA had toen grote plannen met Lovers Rail het netwerk uit te breiden maar kreeg geen enkele medewerking en besloot in 1999 de stekker uit Lovers Rail te trekken, maar zag wel kans om voet aan de grond te krijgen in Nederland in het busvervoer, door de aankoop van de N.V. Brabantsche Buurtspoorwegen en Autodiensten (BBA) eind 2001. Intussen had CGEA een nieuwe naam: Connex. Na aankoop van Stadsbus Maastricht en het Limburgse deel van Arriva (onder de naam Limex) groeide Connex Nederland uit tot een van de grotere spelers in de Nederlandse OV-markt en intussen ook in het goederenvervoer. Veolia Transport Nederland won met BBA diverse openbaar vervoer-concessies, en kondigde in de zomer van 2005 aan weer met treinen te willen gaan rijden in Nederland, maar dan met goederentreinen. Op 15 april 2006, 7 jaar na het Lovers Rail-avontuur, reed Veolia haar eerste goederentrein over het Nederlandse spoor. Sinds 10 december 2006 verzorgt Veolia ook reizigerstreinen in Nederland, op twee regionale spoorlijnen in Limburg.

Het bedrijf was eigenaar van Personen- en Zorgvervoer Nederland (PZN), BBA, Stadsbus Maastricht en Limex. Deze merknamen zijn vervallen bij het ingaan van de nieuwe concessies in de betreffende regio's.

  Concessies

  Veolia Transport verzorgt het Openbaar Vervoer in diverse provincies, hier als het inmiddels verdwenen BBA in Utrecht.
Concessie Modaliteit OV-autoriteit Begindatum Einddatum
Regionaal busvervoer Haaglanden
Incl. stadsdiensten Zoetermeer en Delft
Bus Stadsgewest Haaglanden 30-08-2009 27-08-2016
Zeeuws-Vlaanderen Bus provincie Zeeland 10-12-2006 10-12-2012
West-Brabant
Incl. stadsdiensten Breda, Roosendaal en Bergen op Zoom
Bus provincie Noord-Brabant 10-12-2006 09-12-2014
Midden Brabant
Incl. stadsdienst Tilburg
Bus provincie Noord-Brabant 10-12-2006 09-12-2014
Noord- en Midden-Limburg
Incl. Maaslijn
Bus, trein provincie Limburg 10-12-2006 09-12-2016
Zuid-Limburg
Incl. Heuvellandlijn
Bus, trein provincie Limburg 10-12-2006 09-12-2016
Maaslijn
Trajectdeel Nijmegen - Boxmeer
Trein provincie Noord-Brabant 10-12-2006 09-12-2016
Brabantliner
Breda - Oosterhout - Utrecht
Bergen op Zoom - Rotterdam
HOV-Bus provincie Noord-Brabant 10-12-2006 09-12-2014
Fast ferry Vlissingen - Breskens Ferry provincie Zeeland 16-03-2011 31-12-2014

  Aanbestedingen

  Noord-Brabant (2005/2006)

De concessies in Noord-Brabant die tot dan toe door de BBA werden uitgevoerd, werden opnieuw aanbesteed. Bij de eerste aanbesteding in 2005 werden de concessies gegund aan Arriva (Interliner Breda/Oosterhout – Utrecht), Connexxion (Midden- en West-Brabant) en Hermes (Oost-Brabant).

  Haltepaal van Veolia in Antwerpen, voor de lijn 19, Breda - Hulst, die in Antwerpen twee haltes heeft. Internationale reizigers moeten een speciaal (duurder) vervoersbewijs kopen, daar het internationaal vervoer niet bij de concessie hoort.

Op 18 juli 2005 werd bekend dat de provincie een fout in de gunningsprocedure heeft gemaakt en dat Arriva ook winnaar is van de gunning voor het gebied Noordoost Noord-Brabant. Kortom, een onduidelijke situatie in het Brabantse OV. BBA ging vanwege fouten in de procedure in beroep tegen de gunning aan de partijen Connexxion, Arriva en Hermes. Hieruit vloeide voort dat de aanbesteding opnieuw gedaan moest worden en de gewenste overgangsdatum (januari 2006) niet kon worden gehaald. De lopende concessies werden daarom met een jaar verlengd.

Juni 2006 werd de uitslag van de tweede aanbesteding bekend: BBA blijkt alsnog buiten de boot te vallen, en de concessies werden per 10 december 2006 gegund aan Connexxion en Hermes.

In oktober 2006 kwam naar buiten dat Connexxion en Hermes een fout in hun offerte hadden gemaakt en zich wilden terugtrekken door dreigend miljoenenverlies. De provincie wilde dat Connexxion en Hermes zich zouden houden aan het contract en beide partijen spanden een rechtszaak aan. Hierdoor ontstonden er bij de buschauffeurs van BBA grote onduidelijkheden en onzekerheden over hun toekomst en er volgden acties. Op maandag 14 oktober werd het busvervoer in de ochtend plat gegooid in een wilde staking. In de avond reden de bussen weer en was het vervoer gratis ter compensatie van de niet aangekondigde staking. Er begonnen onderhandelingen tussen provincie, BBA, Hermes en Connexxion. Deze liepen op niets uit zodat de chauffeurs op 18 oktober weer gingen staken. De hele dag reed geen bus. Op maandag 23 oktober en dinsdag 24 oktober werd er ook gestaakt, alleen in het ochtend- en middagspits reden er bussen. In de nacht van 24 op 25 oktober werd bekendgemaakt dat door alle partijen een nieuw plan goedgekeurd was. Hierdoor blijft BBA in Midden- en West-Brabant rijden en nam Arriva het vervoer in Noord-Oost Brabant per 10 december 2006 over van BBA. De naam BBA is in Midden- en West-Brabant verdwenen en de concessies werden voortaan met nieuw aangeschaft materieel (van Volvo en VDL) gereden als Veolia Transport. In 2007 stroomden langzaam bussen in met de voorgeschreven huisstijl van de provincie Noord-Brabant.

  Stadsbus Maastricht ging in 2006 op in Veolia Transport.

  Limburg (2006)

Sinds 10 december 2006 is Veolia Transport Limburg de concessies Zuid-, Midden- en Noord-Limburg, omvattende al het busvervoer in de provincie Limburg, de regionale spoorlijnen Nijmegen – Roermond (de Maaslijn) en Maastricht – Kerkrade (de Heuvellandlijn) en het volledige Collectieve Vraagafhankelijke Vervoer in Limburg gaan uitvoeren, deze concessie duurt 10 jaar. De bedrijven Limex en Stadsbus Maastricht zijn in Veolia Transport Limburg opgegaan.

  Haltepalen van Veolia Limburg
 • Haltepalen Limburg
Alle ruim 3.500 haltepalen in Limburg werden door Veolia vervangen door hun zogenaamde "I-bus"-haltepalen. Hiervan zijn 1.000 stuks uitgevoerd met digitale reisinfo. De nieuwe haltepaal was bij plaatsing echter geen erkende bushalte-paal, waardoor de regels die gelden voor een normale bushaltepaal niet bij de "I-bus"-haltepaal zouden gelden. Voorrang geven aan uitvoegende bussen hoefde daarom niet, en parkeren op de halteplaats mocht.[1] Vanaf 22 februari 2010 zijn de haltepalen van Veolia gelegaliseerd; voorrang geven aan wegrijdende bussen was vanaf dat moment weer verplicht.[2]
 • Maaslijn
Voor de spoorlijn Nijmegen – Roermond (Maaslijn) heeft Veolia 16 treinstellen van het type GTW laten bouwen door de Zwitserse fabrikant Stadler Rail. Deze treinen zijn eind 2007 geleverd en zijn bij Veolia Velios gedoopt. In het jaar voorafgaand aan de levering van deze treinstellen zijn bij NS Wadlopers geleased. Nadeel was dat de wadlopers niet snel genoeg konden rijden voor de geplande dienstregeling. Daarom werd het station Blerick voorlopig uit de dienstregeling geschrapt. Vanaf 21 januari 2007 werd de dienstregeling aangepast aan de inzet van Wadlopers, en sindsdien wordt er weer gestopt in Blerick. Tussen oktober 2007 en maart 2008 zijn de Veliostreinen ingestroomd, waarmee de klachten over ondeugdelijk materieel tot het verleden behoren.
 • Heuvellandlijn
Ook voor de spoorlijn Maastricht – Kerkrade (Heuvellandlijn) heeft Veolia GTW's besteld, maar nu in de elektrisch aangedreven variant. Gedurende de eerste twee jaar waren acht stellen Plan V (het materieel dat al op deze lijn ingezet werd) van NS beschikbaar.
 • Klachten
De overnames door Veolia in Limburg leidden tot een aantal klachten, onder andere over de stelselmatige vertragingen op de Maaslijn (Nijmegen – Roermond). Er werden meldpunten geopend onder andere door SP en GroenLinks [3].
Veolia heeft maatregelen genomen om de reizigers tegemoet te komen.
 • Veolia Noord- en Midden-Limburg hebben de dienstregeling op 25 maart 2007 aangepast; een aantal routes is weer teruggebracht naar de situatie zoals die was in het Hermes-tijdperk.
 • Veolia Zuid-Limburg heeft de dienstregeling op 24 juni 2007 aangepast; een aantal routes is weer teruggebracht naar de situatie zoals die was in het Hermes-tijdperk.
 • Informatievoorzieningen op de haltes zijn in 2007 verbeterd.
  Veolia Transport MAN Lion's City CNG in Zoetermeer.

  Zuid-Holland (2008)

Op 1 september 2008 is bekendgemaakt dat Veolia Transport het busvervoer in de regio Haaglanden per 30 augustus 2009 overneemt voor een periode van 8 jaar. Veolia krijgt met het winnen van deze openbare aanbesteding het busvervoer in de Haagse regio in handen, inclusief de stadsdiensten in Delft en Zoetermeer. Het vervoer in de gemeente Den Haag zelf is al eerder onderhands aanbesteed aan de HTM. Naast Connexxion, tot dan toe de aanbieder van het streekvervoer in de regio Haaglanden, zag ook nieuwkomer Qbuzz de aanbesteding aan zijn neus voorbijgaan.[4]

De OV-chipkaart is ingevoerd. Als er een abonnement op wordt geladen dan krijgt men daarnaast nog wel een papieren bijlage (zichtexemplaar) t.b.v. controles zonder leesapparatuur.

  Veolia Rail

  Een Velios-trein van Veolia Transport.
  Wadloper van Veolia in de kleuren van NoordNed op station Blerick.

Treinseries:

Serie Treinsoort Route Bijzonderheden
32000 Stoptrein (Veolia) Maastricht RandwyckMaastrichtHeerlenLandgraafKerkrade Centrum
32100 Sneltrein (Veolia) MaastrichtHeerlen
32200 Stoptrein (Veolia) NijmegenVenrayVenloRoermond
32300 Stoptrein (Veolia) NijmegenVenray ( – Venlo) Rijdt uitsluitend in de spits.
32400 Stoptrein (Veolia) CuijkNijmegen Rijdt uitsluitend in de ochtendspits naar Nijmegen.

Op 15 april 2006 reed Veolia Transport haar eerste trein sinds 1999, een ketelwagentrein met biobrandstof. Toen nog onder de naam Connex maar intussen onder de nieuw naam Veolia Transport. Vanaf december 2006 is Veolia Transport ook weer actief in het reizigersvervoer, op de Maaslijn en de Heuvellandlijn, als onderdeel van een OV-concessie in de provincie Limburg. Voor het goederenvervoer heeft Veolia Transport een aparte dochteronderneming opgestart, Veolia Cargo Nederland BV.

  Materieel

Veolia beschikt over dieseltreinstellen en elektrische treinstellen van het type GTW voor de exploitatie van de Maaslijn en de Heuvellandlijn, bij Veolia Velios genoemd.

1rightarrow.png Zie Velios voor het hoofdartikel over deze treinstellen
1rightarrow.png Zie Veolia Cargo Nederland BV voor een overzicht van het materieel van Veolia Cargo

  Reistijd Magazine

Veolia Transport Nederland lanceerde in september 2010 een eigen reizigersmagazine onder de naam Reistijd. Dit magazine wordt viermaal per jaar in een oplage van 40.000 exemplaren verspreid in de voer- en vaartuigen van Veolia. Het magazine wordt uitgegeven in opdracht van Veolia Transport Nederland en bevat derhalve ook informatie van en over Veolia Transport.

  Externe link

  Voetnoten

Spoorwegondernemingen voor reizigers- en/of goederenvervoer per spoor in Europa
Albanië: Hekurudhe e Shqiperise (HSH)
Azerbeidzjan: Azərbaycan Dəmir Yolları (ADY)
België: B-Cargo · CrossRail Benelux · NMBS · Thalys
Bosnië en Herzegovina: Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine (ŽFBH) · Željeznice Republice Srpske (ŽRS)
Bulgarije: Bulgarski Durzhavni Zheleznitsi (BDŽ) · Bulmarket (BM) · DB Schenker Rail Bulgaria (DB)
Denemarken: Arriva Danmark · CFL Cargo · Danske Statsbaner (DSB) · DSB S-tog · DB Schenker Rail Danmark Services (DB) · Hovedstadens Lokalbaner · Lokalbanen · Midtjyske Jernbaner · Nordjyske Jernbaner · Regionstog · Varde-Nørre Nebel Jernbane
Duitsland: Abellio Rail NRW · AKN Eisenbahn (AKN) · Bayerische Zugspitzbahn · BeNEX · Borkumer Kleinbahn · Deutsche Bahn (DB) · DB Schenker Rail (DB) · eurobahn · Harzer Schmalspurbahnen (HSB) · Metronom Eisenbahngesellschaft · Netinera · NiedersachsenBahn · NordWestBahn · Süd-Thüringen-Bahn · trans regio
Estland: CoalTerminalTrans (CTT) · Edelaraudtee · Eesti Raudtee (EVR) · Elektriraudtee · GoRail
Finland: VR-Yhtymä (VR)
Frankrijk: Chemins de fer de Provence (CP) · Régie Autonome des Transports Parisiens (RATP) · Société nationale des chemins de fer français (SNCF)
Georgië: Sakartuelos Rkinigsa (SR)
Griekenland: Organismos Sidirodromon Ellados (OSE)
Hongarije: Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GySEV) · Helyiérdekű Vasút (HÉV) · Magyar Államvasutak (MÁV)
Ierland: Dublin Area Rapid Transit (DART) · Iarnród Éireann (IÉ)
Italië: Nuovo Trasporto Viaggiatori (NTV) · Societá Automobilistica Dolomiti (SAD) · Trenitalia (FS)
Kazachstan: Kazakstan Temir Zholy (KTZ)
Kosovo: Trainkos
Kroatië: Hrvatske željeznice (HŽ)
Letland: Baltijas Ekspresis (BE) · Baltijas Tranzita Serviss (BTS) · Latvijas Dzelzcels (LDZ)
Litouwen: Lietuvos Geležinkeliai (LG)
Luxemburg: Chemins de fer luxembourgeois (CFL) · CFL Cargo
Macedonië: Makedonski Zeleznici (MZ)
Moldavië: Calea Ferata din Moldova (CFM)
Montenegro: Zeljeznica Crne Gore a.d. Podgorica (ZCG)
Nederland: Arriva · Connexxion · DB Schenker Rail (DB) · Nederlandse Spoorwegen (NS) · NS Hispeed · Syntus · Veolia Transport
Noorwegen: Norges Statsbaner (NSB) · CargoNet · Malmtrafikk (MTAB) / (MTAS) · Flytoget
Oekraïne: Ukrzaliznytsia/Укрзалізниця (UZ)/(УЗ)
Oostenrijk: Österreichische Bundesbahnen (ÖBB) · Graz-Köflacher Eisenbahn (GKE) · Steiermärkische Landesbahnen (StLB) · Westbahn · Wiener Lokalbahnen (WLB)
Polen: Polskie Koleje Państwowe (PKP) · Koleje Mazowieckie (KM) · Przewozy Regionalne (PR) · Szybka Kolej Miejska w Trójmieście (SKM) · Szybka Kolej Miejska w Warszawie (SKM) · Koleje Dolnośląskie
Portugal: Comboios de Portugal (CP) · Fertagus · Takargo (TK)
Roemenië: Căile Ferate Române (CFR) · DB Schenker Rail Romania (DB)
Rusland: Russische spoorwegen (RZjD)
Servië: Železnice Srbije (ŽS) · Termo Elektrana Nikola Tesla (TENT) · Kombinovani Prevoz (KP)
Slovenië: Slovenske železnice (SŽ)
Slowakije: Železnice Slovenskej Republiky (ŽSR) · RegioJet (RJ)
Spanje: Red Nacional de los Ferrocarriles Españoles (RENFE) · Alta Velocidad Española · EuskoTren · Ferrocarriles de Vía Estrecha · Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana · Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya · Regional · Cercanías Renfe
Tsjechië: České Dráhy (ČD) · LEO Express
Turkije: Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD)
Verenigd Koninkrijk: Arriva Trains Wales · c2c · Chiltern Railways · DB Schenker Rail (DB) · Eurostar · First Capital Connect · First Great Western · First ScotRail · Gatwick Express · London Midland · London Overground · Merseyrail · National Express East Coast · National Express East Anglia · New Southern Railway · Northern Rail · Southeastern · South West Trains · TransPennine Express · Virgin Trains
Wit-Rusland: Belaroeskaja Tsjygoenka/Беларуская Чыгунка (BTsj)/(БЧ)
Zweden: Statens Järnvägar (SJ) · Green Cargo · Malmtrafikk (MTAB) / (MTAS) · Hector Rail · Storstockholms Lokaltrafik (SL)
Zwitserland: Appenzeller Bahnen (AB) · BLS Lötschbergbahn (BLS) · Crossrail · Rhätische Bahn · Zwitserse federale spoorwegen (SBB/CFF/FFS) · Südostbahn (SOB) · Thurbo
   
               

 

All translations of veolia transport nederland


sensagent's content

 • definitions
 • synonyms
 • antonyms
 • encyclopedia

 • begripsbepaling
 • synoniem

Dictionary and translator for handheld

⇨ New : sensagent is now available on your handheld

   Advertising ▼

sensagent's office

Shortkey or widget. Free.

Windows Shortkey: sensagent. Free.

Vista Widget : sensagent. Free.

Webmaster Solution

Alexandria

A windows (pop-into) of information (full-content of Sensagent) triggered by double-clicking any word on your webpage. Give contextual explanation and translation from your sites !

Try here  or   get the code

SensagentBox

With a SensagentBox, visitors to your site can access reliable information on over 5 million pages provided by Sensagent.com. Choose the design that fits your site.

Business solution

Improve your site content

Add new content to your site from Sensagent by XML.

Crawl products or adds

Get XML access to reach the best products.

Index images and define metadata

Get XML access to fix the meaning of your metadata.


Please, email us to describe your idea.

WordGame

The English word games are:
○   Anagrams
○   Wildcard, crossword
○   Lettris
○   Boggle.

Lettris

Lettris is a curious tetris-clone game where all the bricks have the same square shape but different content. Each square carries a letter. To make squares disappear and save space for other squares you have to assemble English words (left, right, up, down) from the falling squares.

boggle

Boggle gives you 3 minutes to find as many words (3 letters or more) as you can in a grid of 16 letters. You can also try the grid of 16 letters. Letters must be adjacent and longer words score better. See if you can get into the grid Hall of Fame !

English dictionary
Main references

Most English definitions are provided by WordNet .
English thesaurus is mainly derived from The Integral Dictionary (TID).
English Encyclopedia is licensed by Wikipedia (GNU).

Copyrights

The wordgames anagrams, crossword, Lettris and Boggle are provided by Memodata.
The web service Alexandria is granted from Memodata for the Ebay search.
The SensagentBox are offered by sensAgent.

Translation

Change the target language to find translations.
Tips: browse the semantic fields (see From ideas to words) in two languages to learn more.

last searches on the dictionary :

1919 online visitors

computed in 0.047s

I would like to report:
section :
a spelling or a grammatical mistake
an offensive content(racist, pornographic, injurious, etc.)
a copyright violation
an error
a missing statement
other
please precise:

Advertize

Partnership

Company informations

My account

login

registration

   Advertising ▼